Historiek

Een korte historiek van onze club

If we don’t change, we don’t grow. If we don’t grow, we aren’t really living.” – Anatole Franc

1983

In oktober 1983 te Rijmenam wordt onder leiding van toenmalige Belgische Kampioen Ju-Jitsu “Vandenbroeck Marc” de club “Ju-Jitsu Rijmenam” opgericht.
De opzet van de nieuwe club was voornamelijk om een gemakkelijk uit te voeren Ju-Jitsustijl te ontwikkelen die tot doel had zich leren te verdedigen in alle noodsituaties, anders dan de toenmalige Ju-Jitsu stijlen die in Europa werden onderricht, welke meestal klassieke stijlen waren met weinig of geen moderne inspiratie.
Maw stijlen die niet werden aangepast naar de tijd waarin ze werden beoefend.
Het eerste doel was dan ook om zoveel mogelijk gevechtsporten onder de knie te krijgen en van daaruit verder te werken aan een nieuwe moderne Ju-Jitsustijl.
Ook door altijd in eigen dojo jarenlang andere vechtsporten aan te bieden (Tai-Kwondo, Karate, Kick-boks, Judo) en onze mensen aan te zetten om bij andere leraars te trainen met als doel een beter kijk te krijgen op de vechtsporten in het algemeen.
Een van de belangrijkste punten van ontwikkeling is de fysiek. Uithouding en snel - krachttraining vormen een van de belangrijkste pijlers van onze trainingen. Wij gaan er van uit dat kennis belangrijk is, maar kennen van technieken is niet voldoende, men moet ze ook in de realiteit, in een echt gevecht, kunnen toepassen.
Dit kan enkel als men gelooft in zowel eigen fysieke mogelijkheden als in de technieken en deze kan toepassen in niet optimale omstandigheden (zoals vermoedheid, niet opgewarmd, …). \

Deze pijlers blijven tot op heden nog steeds belangrijk in onze club, wij blijven investeren in de club en innoveren om onze technieken zo efficient mogelijk te houden.

1995

De club verhuist naar Keerbergen, en verandert de naam in “Ju-Jitsu Keerbergen”.

2010

In 2010 wijzigt de club van een feitelijke vereniging naar een VZW. Deze verandering was vooral gedaan omdat bij een feitelijke vereniging elk aangesloten lid mee verantwoordelijk is bij problemen en om de leden te bescherming hebben we deze aanpassing gedaan.
Hierdoor veranderden we de naam naar “Ju-Jitsu Keerbergen VZW”.

2021

In 2021 wijzigt de club zijn naam naar “Self Defense Academy Keerbergen” en in het kort “Invicto”. Sinds dit jaar bieden we ook BJJ als aparte sport in onze club aan.