14 Oktober Corona 2020

Maatregels Corona vanaf 14 oktober

14 Oktober Corona 2020

Geachte leden,

Vanaf vandaag geldt in Vlaanderen code oranje voor de sport. Deze code wordt na de herfstvakantie opnieuw geëvalueerd en we kunnen alleen maar hopen dat het dan terug positiever is. Zoals de meeste van jullie weten is mijn vriendin hoogzwanger, u mag er zeker van zijn dat ik alle maatregelen neem om de trainingen op de club veilig te laten verlopen. Ik neem zelf geen risico’s.

Welke impact heeft deze code op onze club?

Voor de jeugdgroep:

In de jeugdgroep zitten alleen maar -12 jarigen dus de impact op deze groep is zeer beperkt. Sinds de start van het seizoen was het contact in deze groep al beperkt. Zo doen we zo weinig mogelijk randori’s (oefengevechten) en moesten de kindjes al heel de training met dezelfde partner sporten.

  1. Draag veiligheid en hygiëne hoog in het vaandel. Als club doen wij alles om het sporten zo veilig mogelijk te houden maar het is een gezamelijk opdracht. Ontsmet zoveel mogelijk uw handen.
  1. De kleedkamers zijn vanaf heden gesloten en kunnen dus niet gebruikt worden. Jullie moeten dus tijdelijk in kimono naar de sporthal komen. Hou hier zeker rekening met het feit dat als het regent jullie toch iets van sport/regen kledij over de kimono moeten aandoen zodat jullie met een droge kimono op de mat kunnen. Breng zeker ook een sporttas mee zodat je geen materiaal na de training vergeet.
  1. Er wordt aan de ouders gevraagd zoveel mogelijk buiten aan de deur te wachten om te vermijden dat er teveel mensen in onze smalle gang staan.

Voor de hoofdgroep:

Voor deze groep is de impact het grootste

  1. Draag veiligheid en hygiëne hoog in het vaandel. Als club doen wij alles om het sporten zo veilig mogelijk te houden maar het is een gezamelijk opdracht. Ontsmet zoveel mogelijk uw handen, een mondmasker tijdens het sporten is momenteel nog niet verplicht maar het mag.
  1. De kleedkamers zijn vanaf heden gesloten en kunnen dus niet gebruikt worden. Jullie moeten dus tijdelijk in kimono naar de sporthal komen. Hou hier zeker rekening met het feit dat als het regent jullie toch iets van sport/regen kledij over de kimono moeten aandoen zodat jullie met een droge kimono op de mat kunnen. Breng zeker ook een sporttas mee zodat je geen materiaal na de training vergeet.
  1. De trainingen zijn momenteel volledig contactloos. Je komt steeds in kimono, maar breng steeds een extra T-shirt mee omdat de kimono-vest niet altijd nodig zal zijn.
  1. De trainingen worden ingekort naar 1 uur (zie ook trainingen). Hou er rekening mee dat deze wel eens kunnen uitlopen :-)

  Concreet wil dit dus zeggen:

   • Elke dinsdag van 19:00 tot 20:00.
   • Elke donderdag van 19:30 tot 20:30.
   • Elke zaterdag van 10:00 tot 11:00.
  1. Het aantal leden die in de zaal mogen wordt verlaagd van 20 naar 11. Dit is een heel spijtige zaak. We gaan dus vanaf nu wel sommige mensen moeten teleurstellen.
  1. Inschrijven voor een training blijft verplicht en nog steeds telt de regel inschrijven = aanwezig zijn. De links om u in schrijven kan u steeds op de kalender terugvinden.
  1. Het aantal ingeschreven personen per training kan u hier terugvinden.

Hou zeker de website in het oog want we gaan constant evalueren en bijsturen waar kan / nodig is. Aan de hoofdgroep wil graag nog een paar extra zaken vragen. Schrijf u AUB niet onmiddellijk in voor alle trainingen, zorg dat iedereen een kans krijgt om te komen trainen. Als blijkt dat we teveel mensen moeten weigeren op de training en de interesse groot is gaan we zeker nog extra opties bekijken / zoeken. Enkele denkpistes zijn: 2 trainingen van elk 1 uur per trainingsdag zodat er 22 man per trainingsdag kan komen trainen. Een groep binnen en buiten trainen. Momenteel willen we eerst afwachten en zien wat de huidige regels en oplossingen geven. Als club hebben we ook maar 1 dag tijd gehad om dit allemaal te regelen, hopelijk hebben jullie hier begrip voor. Heeft u zelf nog opties laat ze ons zeker weten.

Verder vragen we natuurlijk dat u bij een corona-besmetting of bij een risico ons op de hoogte brengt. Wij zullen dit met respect voor uw privacy en discreet behandelen.

ONS HOOFDDOEL IS OM ZOVEEL MOGELIJK TE BLIJVEN SPORTEN / BEWEGEN want de enige andere optie momenteel is de training aflassen voor de hoofdgroep en dit willen wij als club vermijden. Ook al merken we dat sommige andere concullega’s voor deze optie zijn gegaan vinden wij als club dat de fysieke en mentale gezondheid veel te belangrijk is om zomaar de trainingen af te lassen. Wij hebben ook het volste vertrouwen dat onze trainers samen met jullie dit op een veilige manier kunnen doen want we zitten samen in deze situatie.

Aspirant-Initiator

Wij hebben ook net bericht ontvangen dat de VTS-cursus: Aspirant-Initiator die we in onze club gingen organiseren van de federatie niet mag doorgaan vanwege code oranje. Hopelijk blijven jullie gemotiveerd om deze opleiding binnenkort toch te volgen als deze mag doorgaan. Normaal zullen jullie allemaal een mail ontvangen om ofwel jullie geld terug te ontvangen of jullie inschrijving te verzetten naar een volgende opleiding. Hierdoor zullen de 4 zaterdagen dus terug vrijkomen voor onze clubtrainingen. Waarschijnlijk zal deze cursus pas in 2021 opnieuw georganiseerd worden maar dan kunnen er misschien nog andere mensen extra deelnemen van de club die nu nog net te jong zijn.

WhatsApp

Wisten jullie dat wij een WhatsApp groep hebben waar de meeste van onze leden inzitten. Op deze manier kan er gemakkelijk en snel gecommuniceerd worden. Indien u graag hier lid van wil worden neem dan even contact op met ons.

Volg zeker ook onze FB-groep Ju-Jitsu Keerbergen VZW want hier zullen we jullie up-to-date houden. Bekijk regelmatig onze website op https://www.jujitsukeerbergen.be want al het laatste nieuws komt hier ook op.

Bij vragen of opmerkingen aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Voor meer info kan je steeds terecht bij Kim Lauwers.