27 Januari Corona 2021

Update 27 Januari

27 Januari Corona 2021

Geacht(e) atleet, lid, (plus-)ouder, sporter…

De huidige regels worden weer aangepast.

Wat is er concreet beslist?

Het onderwijsoverleg kondigt strengere maatregelen aan.

  • Zo mogen kinderen onder 12 jaar nog één hobby uitoefenen. –> Als club kunnen wij hier geen controle op uitvoeren, dus hopen wij de verantwoordelijkheid van julle.

  • Hun bubbels worden verkleind tot maximaal tien personen. –> Wij weten nog niet concreet wat dit wil zeggen. Betekend dit maximaal 10 kinderen op training of contact met 10 kinderen? In onze club trainen wij momenteel in bubbels van 2. Iedereen dat buiten de club reeds in dezelfde bubbel zit zal op de training ook alleen maar met deze personen trainen en we wisselen heel de training nooit van partner.

  • Daar staat tegenover dat kinderen die ouder zijn dan 12 jaar iets meer beweegruimte krijgen. Zij mogen nu ook in een bubbel van tien personen samenkomen, maar dan wel in open lucht. –> Dit gaan we samen met het bestuur, de leden en de gemeente bekijken. Het is momenteel geen perfect weer om buiten te sporten en als alle clubs op hetzelfde moment op de paatsen aan de sporthal gaan trainen waar er licht is komt dit ook niet goed.

Waar wachten wij nog op?

Deze maatregels moeten donderdag op federaal niveau nog goedgekeurd worden. Daarna gaan wij nog steeds afwachten op de beslissingen op gemeentelijk niveau en de aanbevelingen van de federatie.

Wij houden jullie zeker op de hoogte.

Hou zeker onze site en onze kalender in het oog.

Voor meer info kan je steeds terecht bij Kim Lauwers.