9 mei 2023: Gasttraining Wim Deputter

Invicto Keerbergen Ervaring Verrijkt met Gasttraining van BJJ-kampioen Wim Deputter

9 mei 2023: Gasttraining Wim Deputter

Fotocollage van de gasttraining

Geachte,

De opwinding en energie waren voelbaar in de lucht bij Invicto Keerbergen, toen we gisteren de gelegenheid hadden om een gasttraining te ontvangen van niemand minder dan Wim Deputter, een zwarte band in Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) met meer dan 20 jaar ervaring. Met een indrukwekkend competitiepalmares en een win ratio van 0.84, was het een voorrecht om van zijn kennis en expertise te kunnen profiteren.

Wim Deputter, een ware legende in de BJJ-gemeenschap, heeft in totaal 635 wedstrijden gevochten gedurende zijn carrière. Van deze wedstrijden heeft hij 533 overwinningen weten te behalen, waarvan maar liefst 305 door middel van submissions en amper 2 door diskwalificatie. Hij heeft ook 102 verliespartijen geleden, waarvan 35 door submissions en 1 door diskwalificatie. Deze indrukwekkende prestaties getuigen van zijn vastberadenheid, technische bekwaamheid en doorzettingsvermogen.

Gisteren kwam Wim Deputter naar onze club en gaf hij twee uur lang les, waarbij de focus vooral lag op de “closed guard” (gesloten wacht). Deze techniek is essentieel in het BJJ en het was een waar genoegen om van Wim’s inzichten te kunnen profiteren. Zijn les was grondig en gedetailleerd, waarbij hij de tijd nam om elke techniek en strategie uit te leggen en te demonstreren.

De gasttraining was niet alleen informatief, maar ook interactief. We kregen de kans om tijdens de les met Wim Deputter te sparren en onze vaardigheden op de proef te stellen. Het was een waar privilege om met zo’n gerenommeerde en ervaren vechter te kunnen trainen. We hebben veel geleerd van zijn technieken, strategieën en inzichten, en het heeft ons allemaal geholpen om onze eigen vaardigheden te verbeteren.

Na afloop van de training was iedereen blij, moe en voldaan. Het was een uitdagende sessie die ons heeft uitgedaagd om buiten onze comfortzone te treden en onze grenzen te verleggen. Wim Deputter wist ons te inspireren met zijn passie voor BJJ en zijn positieve energie. Zijn aanwezigheid in onze club heeft ons gemotiveerd om nog harder te trainen en onze eigen doelen na te streven.

Invicto Keerbergen is trots en dankbaar dat we deze unieke kans hebben gekregen om van Wim Deputter te leren. Het was een toptraining die ons zal bijblijven en ons zal blijven motiveren in onze eigen BJJ-journeys. We willen Wim hartelijk bedanken voor zijn tijd, inzet en het delen van zijn waardevolle kennis.

Als club zullen we deze ervaring koesteren en gebruiken als brandstof voor onze toekomstige trainingen en wedstrijden. We blijven vastberaden om te groeien, onszelf te blijven verbeteren.

Invicto Keerbergen, een bloeiende ju-jitsu club, gelooft sterk in het belang van het verwelkomen van gasttrainers om nieuwe en andere inzichten te bieden aan onze leden. We zijn ervan overtuigd dat het uitnodigen van gerenommeerde vechters zoals Wim Deputter ons helpt om onze vaardigheden te verbreden en ons begrip van de sport te verdiepen. Door regelmatig gasttrainers uit te nodigen, creëren we een omgeving waarin onze leden kunnen profiteren van verschillende trainingsstijlen en benaderingen.

Het uitnodigen van gasttrainers is niet alleen gunstig voor onze technische ontwikkeling, maar het biedt ook een geweldige gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en ons netwerk in de ju-jitsu gemeenschap uit te breiden. Door contact te leggen met andere clubs en vechters, kunnen we waardevolle relaties opbouwen en leren van de diverse ervaringen en perspectieven die zij met zich meebrengen. Deze interactie buiten onze club is essentieel om te groeien als individuen en als een hechte gemeenschap.

We moedigen onze leden ook sterk aan om buiten de club te sporten en deel te nemen aan verschillende evenementen en competities. Door deel te nemen aan externe activiteiten kunnen we ons meten met andere atleten, onze vaardigheden testen en ons aanpassingsvermogen vergroten. Het vergroten van onze blootstelling aan verschillende stijlen en niveaus van concurrentie versterkt niet alleen ons eigen spel, maar helpt ook Invicto Keerbergen als club om te groeien en te evolueren.

Invicto Keerbergen is vastbesloten om een omgeving te bieden waarin leden kunnen floreren en zich kunnen ontwikkelen, zowel technisch als persoonlijk. Door regelmatig gasttrainers uit te nodigen en onze horizon te verbreden, streven we ernaar om de beste versie van onszelf te worden. We zijn ervan overtuigd dat deze benadering ons zal helpen om zowel op als naast de mat te groeien en onze passie voor ju-jitsu levendig te houden.

Bij Invicto Keerbergen geloven we dat ju-jitsu niet alleen een sport is, maar ook een gemeenschap. Door nieuwe inzichten te verwelkomen, ons netwerk uit te breiden en ons aan te passen aan verschillende uitdagingen, streven we ernaar om sterker te worden, zowel individueel als collectief. Met de steun van gasttrainers zoals Wim Deputter blijven we ons inzetten voor het bevorderen van een positieve en inclusieve omgeving waarin iedereen kan groeien en excelleren.

Voor meer informatie over Invicto Keerbergen en onze toekomstige evenementen, bezoek onze kalender of neem contact met ons op.

Vanwege,

De trainers, het bestuur