Bijscholing over Sportvoeding tijdens Toernooien

VTS plus marathon

Bijscholing over Sportvoeding tijdens Toernooien

Invicto Keerbergen Investeert in Kwaliteit: Trainer Kim Lauwers Volgt Bijscholing over Sportvoeding tijdens Toernooien

Beste leden en sportliefhebbers,

Bij Invicto Keerbergen geloven we sterk in het streven naar kwaliteit en het voortdurend vergroten van onze kennis om onze atleten de best mogelijke ondersteuning te bieden. Daarom zijn we verheugd om aan te kondigen dat onze gewaardeerde trainer, Kim Lauwers, onlangs een extra bijscholing heeft gevolgd over het cruciale aspect van sportvoeding tijdens (meerdaagse) toernooien en multi-event wedstrijddagen.

Bijscholingstitel: Sportvoeding tijdens (meerdaagse) toernooien of multi-event wedstrijddagen

Het is algemeen bekend dat het combineren van training en voeding een uitdaging kan zijn, en deze uitdaging wordt nog groter tijdens (meerdaagse) toernooien en wedstrijddagen met meerdere nummers of kwalificatierondes. Kim heeft deze bijscholing gevolgd om niet alleen aandacht te hebben voor voldoende en juiste brandstoffen, maar ook voor het belang van recuperatie tijdens en tussen de wedstrijddagen.

De workshop zoomt dieper in op de behoeften en juiste voedingsstrategieën, met specifieke aandacht voor mogelijke maagdarmklachten die sporters kunnen ervaren tijdens een intensieve wedstrijdperiode. Belangrijk is dat de workshop erkent dat er geen ‘one size fits all’ voedingsadvies is, en daarom is voorkennis over gezonde voeding en sportvoeding een meerwaarde voor het begrijpen van de inhoud van de bijscholing.

Docent: Kelly Cauwenbergh - Een Expert in Sportvoeding

De bijscholing werd geleid door niemand minder dan Kelly Cauwenbergh, een gezondheidsprofessional met een brede wetenschappelijke scholing en achtergrond. Met een Master in Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen en een Bachelor in Voedings- en Dieetkunde, brengt Kelly haar passie voor sport en wetenschap samen. Sinds 2012 is ze werkzaam als sportdiëtiste in haar sportvoedingspraktijk in Mechelen, waar zowel recreatieve, competitieve als professionele sporters terecht kunnen. Haar toewijding aan sportvoeding werd ook erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC), waar ze in 2019 het Diploma Sports Nutrition behaalde.

Investeren in Succes

Bij Invicto Keerbergen streven we naar voortdurende verbetering en investeren we in de kennis en expertise van onze trainers. Kim Lauwers' recente bijscholing met Kelly Cauwenbergh is een testament aan ons engagement om de prestaties van onze atleten naar nieuwe hoogten te tillen. We zijn ervan overtuigd dat deze investering in kwaliteit zijn vruchten zal afwerpen op de sportvloer.

Samen blijven we bouwen aan een sterke, kwalitatieve sportomgeving bij Invicto Keerbergen. Blijf op de hoogte van verdere ontwikkelingen en blijf samen met ons groeien.

Met sportieve groeten, Het Invicto Keerbergen Bestuur