Mythes: Krachttraining bij Opgroeiende Atleten

VTS plus marathon

Mythes: Krachttraining bij Opgroeiende Atleten

Ontmaskering van Mythes: Krachttraining bij Opgroeiende Atleten

Bij Invicto Keerbergen hechten we waarde aan het delen van kennis die cruciaal is voor de optimale ontwikkeling van onze atleten. Onlangs heeft onze gewaardeerde trainer Kim Lauwers een boeiende bijscholing gevolgd met de titel “Mythes omtrent krachttraining bij opgroeiende atleten”. Hier bieden we je een kijkje in wat deze opleiding inhield.

Bijscholingstitel: Mythes omtrent krachttraining bij opgroeiende atleten

Het verbeteren van spierkracht en motorische vaardigheden staat centraal in de missie om op lange termijn atletisch te ontwikkelen. Dit is niet alleen essentieel voor het bereiken van topprestaties, maar ook om blessures te verminderen. In deze bijscholing willen we de mythes rond dit controversiële onderwerp ontrafelen en voorzien van een gefundeerd antwoord.

We gaan dieper in op de vraag of het veilig of noodzakelijk is om hoge gewichten te liften, en bieden inzicht in hoe een gericht krachtschema voor opgroeiende atleten eruit kan zien. Daarnaast werpen we een blik op het juiste tijdstip om deze krachttraining te plannen, om concurrerende trainingseffecten te voorkomen.

Lesgever: Koen Volkaerts - Expert in Sporttraining bij Opgroeiende Atleten

Koen Volkaerts, met uitgebreide ervaring in het begeleiden van jeugdige atleten, was de lesgever van deze boeiende bijscholing. Met zijn expertise als trainer A en sporttechnisch jeugdcoördinator van de Mechelse triatlonclub, deelt Koen zijn vakkennis met enthousiasme binnen de sportgemeenschap.

Blijf op de hoogte voor verdere inzichten en updates over hoe we bij Invicto Keerbergen blijven investeren in de kwaliteit van trainingen en begeleiding voor al onze atleten.

Met sportieve groeten,

Het Invicto Keerbergen Bestuur