Mentale ontwikkelingslijnen in de jeugdsportclub

VTS plus marathon

Mentale ontwikkelingslijnen in de jeugdsportclub

Ons logo

Invicto Keerbergen stimuleert Mentale Kracht: Trainer Kim Lauwers verdiept kennis met Bijscholing door Lokale Expert Kim Semadenie

Beste leden van Invicto Keerbergen,

Bij Invicto Keerbergen koesteren we niet alleen het fysieke aspect van sport, maar erkennen we ook de cruciale rol van mentale kracht in de ontwikkeling van sterke sporters. Het verheugt ons dan ook om aan te kondigen dat onze gewaardeerde trainer, Kim Lauwers, onlangs deelnam aan een inspirerende bijscholing over mentale ontwikkelingslijnen in de jeugdsportclub, onder leiding van de lokale expert en vriend, Kim Semadenie. In deze blogpost delen we graag meer over deze bijzondere samenwerking en hoe dit onze club en jullie als sporters ten goede zal komen.

Mentale Ontwikkelingslijnen in de Jeugdsportclub

De boeiende bijscholing, getiteld “Mentale Ontwikkelingslijnen in de Jeugdsportclub,” werd gepresenteerd door Kim Semadenie, een gepassioneerde skiër en karateka die diepgeworteld is in de lokale sportgemeenschap. Kim Lauwers, onze eigen toegewijde trainer, heeft een lange geschiedenis van samenwerking met Kim Semadenie en heeft al meerdere opleidingen bij hem gevolgd.

Wat omvatte de bijscholing?

Het webinar bood inzichten in het verschil tussen mentale vaardigheden en technieken, met een focus op wat het beste is voor jeugdsporters. Kim Semadenie deelde praktische handvatten voor het integreren van deze aspecten in trainingssessies, met een specifieke nadruk op een mentale ontwikkelingslijn. Het interactieve karakter van het webinar zorgde ervoor dat deelnemers, waaronder Kim Lauwers, actief betrokken waren.

Wie is Kim Semadenie?

Als lokale expert en een bekend gezicht in Keerbergen, heeft Kim Semadenie niet alleen een passie voor skiën en karate, maar ook voor het delen van zijn uitgebreide kennis. Met een achtergrond in Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen, evenals een Europese Master in Sport- en Bewegingspsychologie, is hij een gerespecteerde autoriteit op het gebied van motivatie, mentale weerbaarheid en veerkracht bij jonge sporters.

Waarom is deze bijscholing relevant voor Invicto Keerbergen?

Deze bijscholing is niet alleen een investering in de persoonlijke groei van Kim Lauwers, maar ook een waardevolle toevoeging aan de expertise van onze sportclub. Door de lokale verbondenheid en de bestaande relatie tussen Kim Lauwers en Kim Semadenie, wordt de overdracht van kennis nog waardevoller. We zijn ervan overtuigd dat deze inzichten direct zullen worden geïntegreerd in onze trainingen, waardoor Invicto Keerbergen een plek blijft waar zowel lichaam als geest worden gevormd en versterkt.

Invicto Keerbergen blijft toegewijd aan jullie sportieve groei en ontwikkeling, en we kijken ernaar uit om samen met jullie de vruchten te plukken van deze verrijkte mentale benadering.

Met sportieve groeten