Interclub 2023 dag 2

Resultaat Interclub

Interclub 2023 dag 2

Groepsfoto van judoteam Duffel op de laaste interclub dag

Afgelopen weekend beleefden onze judomannen een uitdagende tweede dag van de interclub. Ondanks de zware competitie en enkele onverwachte wendingen, werden er toch prachtige ippons gescoord en waardevolle shiaipunten behaald. De jongere heren deden veel ervaring op, terwijl de dames samen met het Boom-team een indrukwekkende zilveren medaille behaalden in het eindklassement. Lees verder om de hoogte- en dieptepunten van deze boeiende dag te ontdekken.

1. Mannen in de Arena: Strijd, Ippons, en Ervaringen

Ondanks de uitdagingen waarmee onze mannen werden geconfronteerd, hebben ze zich dapper geweerd op de tatami. Een aantal prachtige ippons werden genoteerd, en waardevolle shiaipunten werden verdiend. De jongere heren hebben tijdens deze interclub veel kunnen leren en waardevolle ervaring opgedaan, wat van onschatbare waarde is voor hun judocarrière. 💪🏻

2. Dames samen met Boom: Zilver en Indrukwekkende Overwinningen

De dames, vertegenwoordigd samen met het Boom-team, presteerden opmerkelijk goed en behaalden uiteindelijk de zilveren medaille in het eindklassement. Deze prestatie werd mogelijk gemaakt door drie overwinningen op ploegniveau, waarbij ook Laura een prachtige ippon wist te scoren. Het team heeft laten zien dat samenwerking en vastberadenheid vruchten afwerpen op de judomat.

3. Trainer Kim’s Avontuur: Overwinningen, Diskwalificatie, en Een Ongelukkig Einde

Trainer Kim had een reeks uiteenlopende ervaringen. Met één gewonnen wedstrijd, een hansoku-make (diskwalificatie), een wedstrijd die door de dokter gestaakt werd, en een laatste wedstrijd die niet mocht plaatsvinden, was het een dag vol wendingen voor deze toegewijde trainer. Niet alleen kwam hij met een verhaal thuis, maar ook met drie hechtingen – een blijvende herinnering aan de intensiteit van de strijd op de judomat. 😛

Afsluiting: Steun en Samenhorigheid op de Tatami

Een bijzonder aspect van deze dag was de mogelijkheid voor zowel dames als heren om elkaar te ondersteunen, ondanks het feit dat ze op hetzelfde moment aan het strijden waren. Het samenkomen als een judofamilie, het aanmoedigen van elkaar en delen in elkaars overwinningen en uitdagingen, versterkt de banden die judo zo’n bijzondere sport maken.

Conclusie

De tweede dag van de interclub mag dan wel een zware beproeving zijn geweest, maar de vele hoogtepunten en lessen zullen ongetwijfeld deel uitmaken van de rijke judogeschiedenis van ons team. Met zilver voor de dames, indrukwekkende prestaties van de mannen, kunnen we terugkijken op een dag vol passie, doorzettingsvermogen en de onmiskenbare geest van judo. Op naar de volgende uitdaging op de tatami!

Vanwege,

De trainers en het bestuur