Wijzigingen in Trainingsuren

Vanaf Januari 2024

Wijzigingen in Trainingsuren

AI-gegenereerde afbeelding van een traditionele oude Japanse dojo met judokas in training, waaronder jeugd- en volwassen atleten. De dojo weerspiegelt een authentieke sfeer van historische judopraktijk.

Nieuwe Trainingsuren bij Invicto Keerbergen: Een Stap Vooruit in Kwaliteit en Ontwikkeling

Inleiding

Bij Invicto Keerbergen staat innovatie altijd voorop. Als een club die zich continu inzet voor de hoogste kwaliteit, kondigen we aan dat we onze trainingsuren gaan aanpassen. Deze wijzigingen zijn zorgvuldig overwogen om ervoor te zorgen dat al onze atleten, ongeacht leeftijd of niveau, optimaal kunnen profiteren van onze trainingen.

Verbetering van de Trainingskwaliteit

De belangrijkste drijfveer achter deze verandering is de verbetering van de kwaliteit van onze trainingen. We kunnen ook deze atleten beter begeleiden door het feit dat groepen hierdoor een beetje kleiner worden. Door de trainingsuren aan te passen, kunnen we ervoor zorgen dat onze jonge atleten trainingen ontvangen die beter zijn afgestemd op hun niveau en capaciteiten. We begrijpen dat verandering altijd een aanpassing vergt, en we hebben actief feedback van onze leden verzameld. Hoewel sommigen bedenkingen hebben, zoals bijvoorbeeld de duur van de fighting training, benadrukken we de flexibiliteit om de trainingen volgen, waardoor een rijkere en meer gevarieerde trainingservaring ontstaat.

Nieuwe Trainingsuren

We hebben onze trainingsuren aangepast om beter aan te sluiten bij de behoeften en niveaus van onze leden. Dinsdag en donderdag hebben we ook gelijkgetrokken zodat de trainingen op dezelfde momenten doorgaan op beide dagen.

De nieuwe tijden zijn als volgt:

 • Dinsdag en Donderdag:

  • Jeugd (6-10 jaar): 18:00 - 18:45 uur
  • Jeugd (10-14 jaar): 18:45 - 19:30 uur
  • Hoofdgroep Ju-Jitsu: 19:30 - 20:30 uur
  • BJJ (Braziliaanse Jiu-Jitsu): 20:30 - 22:00 uur
 • Zaterdag:

  • Jeugd Grappling (10-14 jaar): 09:30 - 10:30 uur
  • Striking (+14 jaar): 09:30 - 10:30 uur
  • Hoofdgroep Grappling: 10:30 - 12:30 uur

De groep van 10-14 jaar krijgt nu een extra trainingsdag krijgt. Dit zal hen helpen om zich nog beter te ontwikkelen in hun sport.

Aanpassingen in Specifieke Trainingen

 • Striking op zaterdag: Voorlopig laten we de striking training op zaterdag samenvallen met de jeugd grappling groep. We zijn momenteel de striking groep aan het evalueren, aangezien we merken dat de opkomst vaak laag is. We streven ernaar om onze trainingen zo effectief en aantrekkelijk mogelijk te maken voor iedereen. De laatste weken zien we terug een opflakkering in aantal leden op dit uur. We blijven dit verder evalueren.

 • Tabata-Training: De geplande Tabata-trainingen worden geschrapt uit het reguliere schema. Echter, we moedigen leden aan om op eigen initiatief een Tabata-training in te lassen tijdens elke trainingsessie. Het benodigde materiaal is beschikbaar en kan vrij gebruikt worden door onze leden.

Focus op Verschillende Leeftijdsgroepen

De nieuwe trainingstijden stellen ons in staat om onze jeugdgroepen effectiever te splitsen. Voor onze jongste atleten, tussen 6 en 10 jaar oud, zal de nadruk liggen op beweging en het ontwikkelen van basisvaardigheden. Voor de oudere groep, van 10 tot 14 jaar, zullen de sessies specifieker en gerichter zijn op hun ontwikkeling. Deze aanpak zorgt ervoor dat elke groep de aandacht en begeleiding krijgt die zij nodig hebben om te groeien als atleet.

Verbetering en Persoonlijke Groei

Ons doel met deze veranderingen is niet alleen om de trainingskwaliteit te verbeteren, maar ook om de persoonlijke groei van onze atleten te bevorderen. We streven ernaar om een omgeving te creëren waarin onze leden zich kunnen ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal, met een betere focus op de vaardigheden die ze het meest nodig hebben.

Flexibiliteit in Trainingsuren

We begrijpen dat aanpassingen tijd vergen. Daarom bieden we flexibiliteit aan leden die moeite hebben met de nieuwe trainingstijden. Je kunt de oude trainingstijden blijven gebruiken, waarbij je de mogelijkheid hebt om twee trainingssessies te combineren. Wij zijn er om iedereen te ondersteunen tijdens deze overgangsperiode.

Communicatie en Informatie

Alle updates en informatie over de nieuwe trainingstijden en eventuele toekomstige wijzigingen zullen hier via onze website gecommuniceerd worden. We moedigen al onze leden aan om de website regelmatig te bezoeken voor de laatste nieuwtjes.

Toekomstvisie

Bij Invicto Keerbergen zijn we toegewijd aan voortdurende verbetering en evaluatie. Ons doel is om de beste kwaliteit training te bieden en we kijken uit naar de positieve impact die deze nieuwe aanpak zal hebben op onze club en haar leden.

Heb je vragen of opmerkingen over de nieuwe trainingsuren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen maken we Invicto Keerbergen nog sterker!

Voor meer info kan je steeds terecht bij Kim Lauwers of Frank Engels.

Vanwege,

De trainers, het bestuur