Vier Decennia van Discipline en Gemeenschap

Invicto Viert 40-jarig Jubileum

Vier Decennia van Discipline en Gemeenschap

Het bestuur en trainers dat in de bloemetjes gezet worden

In 2023 vierde Invicto, een bastion van vechtsport en zelfverdediging, haar 40-jarig bestaan. Deze mijlpaal werd gemarkeerd met een speciale ceremonie waarbij de club haar waardering uitsprak voor de onmisbare bijdrage van de trainers en het bestuur doorheen de jaren.

Marc Vertongen, vader van 2 voormalige leden en ex-trainers, en pluspapa van een huidig lid, nam het initiatief om deze sleutelfiguren in de bloemetjes te zetten. Zijn actie was niet alleen een blijk van dankbaarheid maar diende ook als een moment van herinnering aan Jana Vertongen. Jana, Marc’s dochter en een veelbelovende atlete binnen de club, liet het leven te vroeg door hartfalen op 18-jarige leeftijd. Haar nalatenschap en herinnering blijven een inspirerende kracht binnen de Invicto-gemeenschap.

Een Korte Historiek van de Club

  • 1983: Opgericht in Rijmenam door Marc Vandenbroeck, zette Ju-Jitsu Rijmenam zich in voor het creëren van een toegankelijke en moderne Ju-Jitsustijl.

  • 1995: De club verhuist naar Keerbergen, en verandert de naam in “Ju-Jitsu Keerbergen”.

  • 2010: De club wijzigt van een feitelijke vereniging naar een VZW, om de leden te beschermen, en wordt “Ju-Jitsu Keerbergen VZW”.

  • 2021: Naamsverandering naar “Self Defense Academy Keerbergen” of kortweg “Invicto”. Introductie van BJJ als aparte sport.

De club legde vanaf het begin een sterke nadruk op de veelzijdigheid van martial arts, het belang van fysieke fitheid, en de toepasbaarheid van technieken onder alle omstandigheden.

Het 40-jarig jubileum van Invicto is een testament van haar veerkracht, innovatie, en de onwrikbare gemeenschapszin. Terwijl we vooruitkijken naar de toekomst, blijft de club toegewijd aan het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor iedereen die de kunst van zelfverdediging wil meester worden.