Belgisch Kampioenschap 2024

Groepsfoto van coach en enkele atleten van onze club

Beste leden, atleten en supporters,

We hebben opnieuw een spannend weekend achter de rug met het Belgisch Kampioenschap Ju-Jitsu 2024. Onder de bekwame leiding van coach Frank Engels, die al geruime tijd deel uitmaakt van ons coachingsteam, hebben onze clubleden buitengewone prestaties neergezet.

Ons jeugdtalent Baya, een bijzonder getalenteerd meisje, domineerde in de categorieën U12 -44 kg, waarbij zij in zowel de fighting als groundfight categorieën voor jongens en meisjes de gouden medaille veroverde. Haar technische vaardigheid en vastberadenheid zijn een ware inspiratie voor ons allemaal. Met deze overwinningen op dit BK is Baya een trotse 3-voudig Belgisch kampioen. Vermits zij vorig jaar zilver behaalde en dit jaar de competitie domineerde, zijn we ontzettend blij met haar indrukwekkende progressie.

Thorben, onze jonge kampioen, won goud in de U12 -30 kg fighting categorie en zilver in de -32 kg groundfight. Zijn veelzijdigheid en strijdlust laten zien dat hij een veelbelovende toekomst tegemoet gaat in de sport.

In de categorie U18 +70 kg heeft Avril indruk gemaakt door goud te behalen, terwijl Gianluca in de categorie U16 -52 kg een bronzen medaille won. Mats liet ook zien wat hij in huis had door brons te veroveren in de U12 -32 kg groundfight.

Bij de volwassenen zagen we Kendra strijden tot een zilveren medaille in de -70 kg categorie fighting, en Luna, die met haar formidabele prestaties goud claimde in dezelfde gewichtsklasse.

Hoewel Gérard in zijn allereerste wedstrijd geen medaille won in de U12 -36 kg groundfight, toonde hij veel belofte en leerde hij waardevolle lessen die hem zeker zullen helpen in zijn toekomstige wedstrijden.

Dit jaar werd het BK gehouden in Bazel, waar onze atleten ondersteund werden door een enthousiaste groep supporters. Dankzij de fantastische aanmoediging van onze fans konden onze vechters zich volledig op hun wedstrijden concentreren.

Een speciale dank gaat uit naar coach Frank Engels, die met zijn expertise en motivatie een sleutelrol speelde in onze successen dit jaar. We zijn ook alle trainers verschuldigd die zich onophoudelijk inzetten om onze atleten naar een hoger niveau te tillen bij elke training.

Met 10 medailles uit 8 deelnemers kunnen we terugkijken op een uiterst succesvol kampioenschap. We zijn ongelofelijk trots op elke atleet die heeft deelgenomen en kijken uit naar nog meer succes in de toekomst.

Voor wie interesse heeft om ook deel te nemen aan toekomstige competities: spreek gerust onze trainers aan. We zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten die zich willen aansluiten bij ons enthousiaste team.

Hartelijk dank aan iedereen die bijdroeg aan dit succesvolle kampioenschap!