Instructeur B

Trainer Kim Lauwers behaald nieuw diploma

Instructeur B

Duplicaat van Kim Lauwers zijn Instructeur B Judo Diploma

Kim Lauwers Behaalt Instructeur Judo Diploma

We zijn verheugd om te delen dat Kim Lauwers, onze veelzijdige trainer en voorzitter, onlangs zijn diploma als Instructeur Judo heeft behaald. Met deze prestatie voegt hij nog een indrukwekkende kwalificatie toe aan zijn al uitgebreide portfolio van behaalde graden en certificaten in zowel Ju-Jitsu als Judo.

Het behalen van het Instructeur Judo diploma is niet alleen een persoonlijke mijlpaal voor Kim, maar het opent ook de deuren naar nieuwe mogelijkheden voor onze club. Met dit diploma is Kim nu officieel gekwalificeerd om een judo-club te starten, een vereiste die momenteel niet vervuld wordt door de bestaande judo-club in Keerbergen. Deze club is namelijk niet aangesloten bij de officiële judobond, wat de mogelijkheid voor officiële erkenning en deelname aan gereguleerde competities beperkt.

Het traject naar dit diploma was intensief, bestaande uit vele uren aan studie, praktijktraining, en meerdere stages. Dit onderstreept de zware aard van de opleiding die vereist is om als gediplomeerd judoinstructeur erkend te worden.

Helaas, ondanks deze nieuwe kwalificatie en de potentieel opwindende toekomstige ontwikkelingen die het met zich mee zou kunnen brengen, zijn onze plannen om direct een officiële judo-club te starten tijdelijk in de wacht gezet. De beperkte beschikbaarheid van uren in de plaatselijke sporthal maakt het momenteel onhaalbaar om deze plannen te realiseren. We blijven echter optimistisch en zoeken naar oplossingen om dit in de toekomst mogelijk te maken.

Daarnaast hebben we ook de wens om onze BJJ-afdeling uit te breiden. De populariteit van Brazilian Jiu-Jitsu groeit, en we zien steeds meer leden die geïnteresseerd zijn in deze dynamische sport. Echter, de huidige beperkingen in de sporthal laten ons niet toe om meer uren en ruimte toe te wijzen aan deze afdeling. We hopen in de toekomst meer mogelijkheden te vinden om zowel onze judo- als BJJ-afdelingen verder te ontwikkelen.

Kim’s toewijding en passie voor de vechtsport zijn al jaren een inspiratiebron voor onze club. Naast zijn rol als hoofdtrainer en jeugdsportcoördinator, heeft hij zich ook ingezet als gediplomeerd begeleider voor sporters van diverse leeftijden en capaciteiten. Zijn recente certificering als Judo Instructeur is een bewijs van zijn onophoudelijke inzet om zijn vaardigheden te verbeteren en om bij te dragen aan de ontwikkeling van vechtsporten in onze gemeenschap.

We feliciteren Kim hartelijk met het behalen van zijn diploma en kijken uit naar de nieuwe mogelijkheden die deze prestatie onze club kan bieden. Wij zijn trots op wat hij bereikt heeft en blijven hem en alle leden van onze club ondersteunen in hun sportieve en professionele ontwikkeling.

Voor meer informatie over onze trainingsprogramma’s of vragen over de beschikbaarheid van de sporthal en toekomstige plannen, neem gerust contact met ons op. We zijn er om u te helpen en te ondersteunen in uw reis in de vechtsportwereld.

Met sportieve groeten,

De trainers en het bestuur